• Polikliniek: 020 510 8888Route 22 Wachttijd: 2 weken Wat betekent dit?
  • Verpleegafdeling: 020 510 8213/8413 Route 31Bezoek:11.00-12.00, 16.30-19.30
< Terug naar afdelingsdetails Deze wachttijd is een indicatie, gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van de laatste drie maanden. De werkelijke wachttijd kan hiervan afwijken. Wilt u precies weten wat de actuele wachttijd is voor een afspraak of bepaalde behandeling? Neem dan contact op met de betreffende afdeling.
Verbergen

Agenda

Valedictory symposium Andreas Thurkow

: excellence through collaboration

Valedictory symposium on the occasion of the end of Andreas Thurkow’s 27 years as a consultant in (obstetrics &) gynaecology at OLVG, location West (former Sint Lucas Andreas Hospital/Sint Lucas Hospital)

Address

OLVG, location West

Jan Tooropstraat 164

1091 AE Amsterdam

The Netherlands

Er zijn momenteel geen data bekend.

Gynaecologie

Gynaecologie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de klachten rondom de vrouwelijke geslachtsorganen. De gynaecoloog is verantwoordelijk voor het onderzoek, het stellen van de diagnose en eventueel de behandeling van uw klacht. Samen met de andere medewerkers zorgt de gynaecoloog ervoor dat u deskundig en adequaat geholpen wordt en dat u goed voorgelicht en begeleidt wordt tijdens het zorgtraject.

Omdat gynaecologie een groot specialisme is, onderscheiden we drie thema’s:

  • Verloskunde, de geneeskunde rond de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.
  • Fertiliteit, de geneeskunde rond de voortplanting en ongewenste kinderloosheid.
  • Algemene gynaecologie, voor algemene en oncologische gynaecologische problemen.

Algemene gynaecologie

U kunt op onze afdeling Gynaecologie terecht voor algemene gynaecologische zaken zoals anticonceptie, vleesbomen en sterilisatie. Ook voor problemen aan de schaamlippen kunt u bij ons terecht. Speciale aandacht gaat uit naar kwaadaardige aandoeningen aan de baarmoeder(mond) en eierstokken. Graag maken we u attent op de volgende spreekuren:

Miskraamspreekuur:

Patiënten met een vastgestelde miskraam kunnen snel terecht op het spreekuur. Tijdens het spreekuur bespreekt de arts de behandelmogelijkheden. Naast afwachten of medicamenteuze behandeling is curettage mogelijk onder plaatselijke of algehele verdoving. Dit vindt plaats in dagbehandeling en kan op korte termijn worden gepland.

Gespecialiseerde poliklinieken

Naast de reguliere spreekuren zijn er diverse gespecialiseerde poliklinieken waar u een afspraak mee kunt maken.

Op de Cervixpolikliniek kunt u terecht als er een afwijkend uitstrijkje van de baarmoederhals  bij u is geconstateerd; voor incontinentieklachten en verzakking is er het Bekkenbodem Expertise Centrum; Voor overgangsklachten is er de Menopauzepolikliniek, voor menstruatieklachten de Menstruatiepolikliniek, de Seksuoloog helpt u bij problemen met seks als gevolg van een lichamelijke aandoening en bij de Soa-polikliniek wordt u geholpen met soa-klachten.

Met wie heeft u een afspraak?

  • Gynaecoloog: de afspraak duurt ongeveer 15 minuten.
  • Arts-assistent (afgestudeerd arts in opleiding tot specialist, in dit geval tot gynaecoloog): de afspraak duurt 20-30 minuten. Indien nodig overlegt de arts-assistent (telefonisch) met de gynaecoloog.
  • Huisarts in opleiding: de afspraak duurt 20-30 minuten. Indien nodig overlegt de huisarts (telefonisch) met de gynaecoloog.

Aanmelden telefonisch spreekuur

Voor het doorbellen van uitslagen, korte vragen of overleg met uw gynaecoloog werken wij met telefonische spreekuren. Bel naar het telefoonnummer in de rechterkolom om een afspraak te maken.

Lees meer bij