• Dagbehandeling Oncologie/Hematologie: 020 510 8282 Route 61open dinsdag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30u.
< Terug naar afdelingsdetails Deze wachttijd is een indicatie, gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van de laatste drie maanden. De werkelijke wachttijd kan hiervan afwijken. Wilt u precies weten wat de actuele wachttijd is voor een afspraak of bepaalde behandeling? Neem dan contact op met de betreffende afdeling.
Verbergen

Agenda

Een moment voor uzelf: themamiddag voor borstkankerpatiënten

Agenda - Een moment voor uzelf: themamiddag voor borstkankerpatiënten

OLVG en BovenIJ ziekenhuis organiseren deze maand speciale verwen- en informatiemiddagen voor borstkankerpatiënten. Alle vrouwen die op dit moment onder behandeling zijn of nog onder controle zijn bij het oncologisch samenwerkingsverband Oncologisch Centrum Amsterdam van OLVG en BovenIJ ziekenhuis zijn van harte uitgenodigd. Lichaam en geest kunnen tijdens en na de behandeling van borstkanker wel wat extra energie gebruiken. We nodigen u daarom uit om een moment voor uzelf te nemen tijdens deze themamiddag in de borstkankermaand. Met massages, visagie en sprekers, maar ook aandacht voor voeding, mindfulness, protheses en meer. U bent van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

Volledig programma locatie West 28 oktober

Activiteiten:

Onder andere handmassage, visagie van Look Good Feel Better, manicure/nagels lakken, reiki, workshop mindfulness, portretfotografie

Informatiestands:

 • Beweging en kanker: Tegenkracht en eigen fysiotherapie
 • Ingeborg Douwes Centrum (het IDC begeleidt mensen die, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd zijn).
 • Mamma Rose (Informatie over borstkanker voor anderstalige en laaggeletterde vrouwen in Nederland
 • Pruikenmaker
 • Marilinge, lingerie en borstprothesen
 • Borstkanker Vereniging Nederland
 • Cocomat
 • Cancer Care Center

Aanmelden is niet nodig.

Houd er rekening mee dat bij sommige activiteiten het aantal deelnemers beperkt is.

Ook op OLVG locatie Oost en het BovenIJ ziekenhuis wordt een verwenmiddag georganiseerd.

 • BovenIJ ziekenhuis 14 oktober, van 14.00 uur tot 16.00 uur
 • OLVG, locatie Oost 25 oktober, van 14.00 uur tot 16.00 uur

Bekijk het volledige programma

Er zijn momenteel geen data bekend.

Verbergen

Agenda

Look Good…Feel Better: uiterlijke verzorging bij kanker

Uw huid en haar kunnen veranderen als gevolg van kanker en de behandeling ervan. Terwijl niemand er ziek uit wil zien. Daarvoor zijn de workshops Look Good Feel Better, dit jaar mede mogelijk gemaakt door de sponsorlopers van stichting Roparun! Met andere vrouwen tips en advies krijgen van ervaren schoonheidsspecialistes en visagisten. Het doet goed om er weer uit te zien als uzelf.

Tijdens de workshop gaat u aan de slag met huidverzorgingsproducten en make-up. U leert zich onder anderen opmaken wanneer uw wenkbrauwen of wimpers zijn uitgevallen. Een haarwerker geeft informatie over haarwerken, maar ook over het gebruik van sjaals en andere hoofdbedekking. Kortom: de gehele workshop zorgt ervoor dat u stap voor stap in de vingers krijgt hoe u uw eigen gezicht en uitstraling hervindt.

Aanmelden kan telefonisch via 020 510 8282

Er zijn momenteel geen data bekend.

Verbergen

Agenda

Workshop Look Good … Feel Better

Voor patiënten van OLVG met kanker, tijdens of (kort) na hun behandeling.

 • tips over de verzorging van het gezicht en de huid
 • presentatie en advies door haarwerker
 • onder leiding van een schoonheidsspecialiste praktisch aan de gang

De workshops vinden plaats op locatie Oost en locatie West.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via de dagbehandeling oncologie of bij uw casemanager.

We verzoeken u vriendelijk 5 à 10 minuten vooraf aanwezig te zijn.

 • datum tijd locatie
 • 8 juni 2017 10:00 OLVG locatie Oost
 • 4 september 2017 10:00 OLVG locatie Oost
 • 24 oktober 2017 09:30 OLVG locatie West
 • 23 november 2017 10:00 OLVG locatie Oost

Oncologisch Centrum Amsterdam

Wanneer het vermoeden bestaat dat u kanker heeft, is het prettig zo snel mogelijk te weten waar u aan toe bent. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is onderdeel van het Oncologisch Centrum Amsterdam, het grootste oncologisch samenwerkingsverband in Amsterdam van het BovenIJ ziekenhuis, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. U kunt snel terecht voor een groot aantal onderzoeken en oncologische behandelingen. Bij u in de buurt, in één van de drie ziekenhuizen in een voor u bekende omgeving.

Persoonlijke benadering

Bij elke kankersoort hoort een speciaal behandelteam om u de beste zorg te geven. De specialisten in dit team zorgen samen met u voor een persoonlijk behandelplan. Een plan dat past bij uw ziekte, maar ook bij uw  persoonlijke situatie. Een vast contactpersoon begeleidt u tijdens de hele periode van behandeling. We zorgen dat uw huisarts betrokken wordt bij de behandeling en vanzelfsprekend hebben we ook aandacht voor de mensen om u heen.

Groot in expertise

Kankerzorg is vaak complexe zorg. Door onze kennis en ervaring te bundelen, hebben we het beste van de drie ziekenhuizen bij elkaar gebracht. We werken intensief samen met het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL), AMC en VUmc. We nemen bovendien deel aan nationaal en internationaal wetenschappelijk onderzoek. Meer informatie leest u op www.oncologischcentrumamsterdam.nl 

Het Oncologisch Centrum Amsterdam is een samenwerkingsverband van BovenIJ ziekenhuis en OLVG.

Lees meer bij

 • KWF kankerbestrijding

  KWF Kankerbestrijding zet zich in op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving.

  www.kwf.nl