• Menopauzepolikliniek: 020 510 8888Route 22
< Terug naar afdelingsdetails Deze wachttijd is een indicatie, gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van de laatste drie maanden. De werkelijke wachttijd kan hiervan afwijken. Wilt u precies weten wat de actuele wachttijd is voor een afspraak of bepaalde behandeling? Neem dan contact op met de betreffende afdeling.
Verbergen

Agenda

Voorlichtingsavond over de Menopauze

Voor vrouwen die last hebben van de menopauze, organiseert OLVG, locatie West (voorheen Sint Lucas Andreas Ziekenhuis) regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten. Dan geeft het menopauzeteam samen met de cardiologe van de hartpoli voor vrouwen informatie over klachten en behandelmogelijkheden.

Er zijn momenteel geen data bekend.

Menopauzekliniek OLVG, locatie West

Menopauze logoOpvliegers, stemmingswisselingen, gejaagdheid, slapeloosheid, pijn aan uw gewrichten, concentratie of geheugenverlies. Het zijn slechts een aantal klachten waarmee u tijdens de overgang te maken kunt krijgen. En u niet alleen: voor 80% van de vrouwen is de overgang geen rustig en geleidelijk proces. Onze ervaring is dat vrouwen behoefte hebben aan informatie en het uitwisselen van ervaringen. De menopauzekliniek van OLVG, locatie West (voorheen Sint Lucas Andreas Ziekenhuis) helpt u hierbij met informatieve groepsconsulten en individuele spreekuren gericht op het bieden van behandeling en informatie om u te informeren wat er nog meer kan veranderen in deze fase van uw leven. En dat doen wij niet zonder succes, patiënten geven ons een gemiddeld rapportcijfer van 8,8 in de tevredenheidsenquête.

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken bij de menopauze en kennismaken met ons team? Tweemaal per jaar wordt een voorlichtingsavond georganiseerd waarin u zich informeel en kosteloos kunt laten informeren.

Zorg op maat

Wij hebben een speciaal multidisciplinair team voor u klaarstaan, bestaand uit:

  • gynaecoloog
  • psycholoog - seksuoloog
  • gespecialiseerd menopauze verpleegkundige
  • waar nodig andere disciplines als bijvoorbeeld een cardioloog en osteoporosespecialist

Een voorbeeld van de multidisciplinaire aanpak is de aandacht die wij besteden aan de preventie van botontkalking en hart- en vaatziekten.

De kracht van onze aanpak is dat wij informatie geven. Er wordt alleen gericht individueel behandeld, afhankelijk van welke klachten er spelen. 50% van de patiënten blijkt genoeg te hebben aan informatie en heeft geen medicatie nodig. De menopauze verpleegkundige begeleidt u tijdens uw behandeling en zal waar nodig aanvullende experts inschakelen. Tijdens het menopauze spreekuur is een gynaecoloog beschikbaar voor overleg en actie. Vanuit deze multidisciplinaire aanpak is het mogelijk dat u afspraken heeft met verschillende specialisten.

Voor behandeling bij de menopauzekliniek heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

Groepsconsulten

De menopauzepolikliniek van OLVG, locatie West organiseert groepsconsulten over problemen bij de overgang. In een 2 uur durende bijeenkomst krijgt u uitgebreide informatie en worden veel vragen beantwoord. De groepsconsulten werden in 2009 gewaardeerd met een 8,6. Vanuit het menopauzeteam zijn bij het groepsconsult aanwezig:

  • Gynaecoloog Dorenda van Dijken
  • Psycholoog/seksuoloog Bianca van Moorst
  • Menopauzeverpleegkundige Jos Teunis  

 

Lees meer bij