• Menopauzepolikliniek: 020 510 8888Route 22
< Terug naar afdelingsdetails Deze wachttijd is een indicatie, gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van de laatste drie maanden. De werkelijke wachttijd kan hiervan afwijken. Wilt u precies weten wat de actuele wachttijd is voor een afspraak of bepaalde behandeling? Neem dan contact op met de betreffende afdeling.

U wordt bij ons altijd deskundig en met aandacht geholpen. Een topteam van vakkundige specialisten staat voor u klaar.

 • Foto van Dijken D.K.E. drs. - Gynaecoloog

  Kindergynaecologie, Chronische buikpijn, Vulvaproblematiek, Cervixpoli, Algemene gynaecologie, Menopauzepoli

  Drs. D.K.E. van Dijken Gynaecoloog Lees meer

  Gynaecoloog met aandachtsgebied Menopauze, Vulva- en Cervixproblematiek, Kindergynaecologie

  Na mijn opleiding aan het AMC in Amsterdam ben ik direct gestart als lid van de maatschap in 1994, toen nog het Andreas Ziekenhuis. De fusie met het Lucas ziekenhuis heeft geleid tot een bijzonder fijne maatschap waarbij de sfeer erg goed is. Voordeel van het werken in een STZ ziekenhuis is de participatie van opleiding waarbij het geweldig is om jonge mensen enthousiast te maken voor je vak en je van hen ook weer veel kan leren. Het houdt je uptodate en scherp. In de loop der jaren heb ik naast de algemene benigne gynaecologie me mogen ontwikkelen in oa de Vulvaproblematiek wat geleid heeft tot een Vulvapoli van niveau, gezamenlijk met de dermatologe Hoefnagels en de seksuologe van Moorst.

  Daarnaast een goedlopende Menopauzepoli, gezamenlijk met menopauzeverpleegkundige Teunis-vd linde en seksuologe van Moorst, waarbij we al veel vrouwen hebben kunnen helpen die kampen met het hele scala aan klachten wat bij deze levensfase aan de orde kan komen. Multidisciplinaire samenwerking met de Osteoporosepoli en de Hartpoli voor Vrouwen waarbij de lijnen kort zijn. Ik hecht er belang aan dat vrouwen in deze levensfase goed gehoord en geinformeerd worden waarbij de samenwerking met huisartsen plezierig verloopt.

  Als aanspreekpunt van de poli gynaecologie en planner van de gynaecologen en deels arts assistenten heb ik een goede betrokkenheid bij de werkvloer. Dit geeft naast nauwe samenwerking met de afdeling PR en Communicatie positieve energie waardoor ik mijn vak nog steeds met heel veel genoegen uitoefen!

  Lees verder
 • Foto van Moorst B.R. drs. - Psycholoog

  Gynaecologie/Obstetrie

  Drs. B.R. van Moorst Psycholoog
 • T.M.J. Teunis - van der Linde Menopauzeverpleegkundige

Actueel

 • Tips voor meer grip op de overgang

  16 October 2014

  De overgang kan een onrustige periode zijn. Gelukkig zijn manieren om u rustiger en gezonder te voelen. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis heeft een Menopauzekliniek waar u vakkundig geholpen wordt door een gynaecoloog, psycholoog/seksuoloog en een menopauzeverpleegkundige.

  Lees meer
 • Documentaire Uitgebloe(i)d? over Menopauze 3 maart op NL2

  3 March 2014

  Maandag 3 maart is de documentaire Uitgebloe(i)d? te zien op Nederland 2 om 20:55 - 22:00 uur. In de documentaire gaat programmamaaktster Ingeborg Beugel op zoek naar antwoorden op vragen over de overgang die iedereen heeft, maar bijna niemand durft te stellen.

  Lees meer
 • Menopauzeteam te gast in Koffietijd

  8 April 2013

  Maandag 8 april was het team van onze Menopauzepolikliniek te gast in RTL’s Koffietijd. Maandag 15 april vindt er in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis een voorlichtingsavond plaats voor vrouwen die last hebben van de menopauze.

  Lees meer
Meer berichten