Voorzieningen

Als patiënt bent u onze gast en onze gasten verzorgen we zo goed mogelijk. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met onze service.

Parkeren

Op ons ruime parkeerterrein, parkeert u de eerste 20 minuten gratis. Tot 60 minuten is het tarief € 2,50. Daarna per 12 minuten € 0,50. Het maximum dagtarief bedraagt € 15,-.

U kunt bij de betaalautomaten pinnen, betalen met een creditcard of met munten en papiergeld, dit laatste tot 10 euro.

Ook kunt u voor de aanschaf van een dag, week en/of en maandkaart  terecht bij onze winkel nabij de Receptie.

  • Dagkaart               €15,-
  • Weekkaart             €45,-
  • Maandkaart           €150,-

Parkeren op het terrein is op eigen risico.

Invaliden

Op vertoon van uw (eigen) geldige invalide kaart, kunt u de parkeerkaart laten afstempelen.
Let wel op: Er wordt gekeken of de rechtmatige kaarthouder aanwezig is!

Golfkar

Bent u slecht ter been en staat uw auto wat ver van de ingang? Geen nood: een speciale golfkar rijdt over het parkeerterrein en zet u gratis af bij de ingang van het ziekenhuis en/of brengt u terug naar uw auto. De golfkar rijdt van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur en van 13.00-16.00 uur.
Wilt u gebruik maken van de golfkar? Steek dan uw hand op als u de golfkar ziet rijden. Of vraag ernaar bij de receptie, dan wordt u beneden bij de uitgang in de garage opgehaald.  

Gastvrouwen en receptie

In de centrale hal van het ziekenhuis wordt u welkom geheten door een gastvrouw. Zij kan eventuele vragen beantwoorden en u wegwijs maken binnen het ziekenhuis. Komt u heel vroeg of is de gastvrouw al bezig? In het midden van de hal bevindt zich de receptie. Daar kunt u met vragen terecht. De receptie is open van 8.00 tot 20.30 uur.

Patiëntenvervoer

Hulp nodig om op uw bestemming te komen? Dan kunt u zich voor vervoershulp melden bij de gastvrouw of bij de receptie. Binnen vijf minuten wordt u door één van onze medewerkers opgehaald, zo nodig met een rolstoel. Voor de terugweg meldt u zich bij de receptie van de afdeling, waar u een afspraak had.

Rolstoelen

Bij de hoofdingang van het ziekenhuis staan rolstoelen voor algemeen gebruik. Ook in de parkeergarage bij de in- en uitgang staan rolstoelen. Om een rolstoel te kunnen meenemen, heeft u een muntstuk nodig van 1 euro. Dit krijgt u na gebruik weer terug.

Trefpunt Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV)

Het Trefpunt AOV is een elektronisch boekingssysteem, waarmee u als patiënt uw terugrit naar uw huis in Amsterdam of omstreken kunt regelen. U vindt het Trefpunt AOV in de centrale hal; na binnenkomst aan de linkerkant van de receptie.

Als u de vervoerspas met magneetstrook door de kaartlezer van de boekingsautomaat haalt, wordt automatisch een terugrit besteld. De taxi arriveert in 15 tot 45 minuten. Op de vervoerspas staan uw gegevens zodat de centrale weet of er een gewone taxi, een taxibus of rolstoelbus moet komen. Daarnaast kan via de pas feilloos afgelezen worden waar u woont, waardoor de chauffeur weet waar u naartoe gebracht moet worden. Met vragen over Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) kunt u terecht bij de Wmo Helpdesk, 0800 0643 (gratis), maandag tot en met vrijdag van 09.00  tot 17.00 uur.

Taxi

Wilt u op de terugreis gebruik maken van een taxi? Onze medewerkers van de receptie of beveiliging bellen de taxi voor u.

Koffie en thee

Op werkdagen wordt er 's morgens op de poliklinieken gratis koffie, thee of limonade geschonken. Buiten deze tijden kunt u op de Spoedeisende Hulp en diverse poliklinieken terecht bij automaten waar u tegen betaling koffie of thee kunt halen. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het restaurant in de centrale hal