Foto van Rheenen - Flach L.E. drs.  - Gynaecoloog

Drs. L.E. van Rheenen - Flach

Gynaecoloog

Ik werk sinds september 2013 in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Mijn aandachtsgebied is verloskunde en daarnaast ben ik actief op de buikpijn-poli.
Ik ben gynaecoloog geworden vanwege mijn interesse voor de verloskunde.

In de verloskunde ben je onderdeel van een belangrijk deel van het leven van moeder en kind. Zwangerschap en geboorte kunnen bepalend zijn voor de rest van het leven van zowel moeder als kind. En daar wil ik me sterk voor maken. Zowel door medisch-technisch de beste zorg te leveren, maar ook door onze patiënten een veilig en vertrouwd gevoel te geven.
Aanstaande moeders en hun partner zijn welkom met hun vragen, zorgen en wensen.

In het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is de Moeder- en Kindzorg een speerpunt. We doen veel bevallingen en we hebben veel contacten. Daardoor kunnen we mee in de vernieuwingen binnen verloskunde en er het beste uithalen.

Op de buikpijn poli zie ik vrouwen die vaak al jaren klachten hebben. Pijn neemt teveel plaats in hun leven in. Daardoor schieten het gezin, werk en leuke dingen doen erbij in. Ik kan dit helaas vaak niet oplossen. Maar ik kan wel nog eens heel secuur kijken of alle oorzaken van pijn zijn uitgesloten en of er een manier is om “ermee te leren leven”.

Opleidingen & Ervaringen

2013 - heden Gynaecoloog in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Mei 2012 tot maart 2013 Chef de clinique in het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp

2007-2012 Opleiding verloskunde en gynaecologie in het VUmc en het Diakonessenhuis in Utrecht

2004-2006 Artsassistent verloskunde en gynaecologie in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam, het OLVG en het VUmc

Studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam

Nevenactiviteiten

• Sinds sept 2013 lid van het SIRE team (incidentenonderzoek)
  • Sinds 2012 Neonatal Life Support instructeur
  • Contact persoon voor MijnLA, e-health, website, patiëntinformatie binnen de verloskunde en gynaecologie

Lidmaatschappen

• NVOG; werkgroepen: jonge zwangerschap, perinatologie en maternale ziekten, klinische verloskunde

Publicaties

Zwangerschapstesten: urinetest versus bepaling in bloed. Labquiz. NED TIJDSCHR GENEESKD. 2013;157: A6336A. Willeke Franken, Leonie van Rheenen-Flach en Madelon M. Buijs.

Peri-partum reference ranges for ROTEM(R) thromboelastometry. De Lange NM, van Rheenen-Flach LE, Lancé MD, Mooyman L, Woiski M, van Pampus EC, Porath M, Bolte AC, Smits L, Henskens YM, Scheepers HC. Br J Anaesth. 2014 May;112(5):852-9.

A prospective longitudinal study on rotation thromboelastometry in women with uncomplicated pregnancies and postpartum. van Rheenen-Flach LE, Zweegman S, Boersma F, Lenglet JE, Twisk JW, Bolte AC. Aust N Z J Obstet Gynaecol. 2012 Dec 31.

PICO Bello – De behandeling van symptomatische cholecystolithiasis in de zwangerschap. E. van der Meij, W.J. Salemink, L.E. van Rheenen. NTOG, vol. 125, december 2012; 500-503

Von Willebrand ziekte en zwangerschap. L.E. van Rheenen- Flach, A.C. Bolte, S. Zweegman, K.P.M. van Galen NTOG, vol. 129, juni 2012; 228-232

Solely inhibin B producing ovarian tumour as a cause of secondary amenorrhoea with hot flushes: case report and review of literature. Van Liempt SW, van Rheenen-Flach LE, van Waesberghe JH, Bleeker MC, Piek JM, Lambalk CB. Hum Reprod. 2012 Apr;27(4):1144-8.

PICO Bello - Yaz® tegen PMS? B. van Beek, A.N. Moes, L.E. van Rheenen- Flach, J.C.F Ket, J.W. van der Slikke NTOG, vol. 123, oktober 2010; 286-289

Vakinhoudelijke aandachtsgebieden

• Chronische buikpijn