Werken en leren

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is één van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Dit betekent dat patiëntenzorg, onderzoek en opleiding bij ons hand in hand gaan. We bieden meer dan 30 medisch-specialistische en verpleegkundige opleidingen en doen 150 patiëntgerichte, wetenschappelijke onderzoeken. Onze professionele leeromgeving werkt door in de topklinische zorg die we onze patiënten bieden.

Op zoek naar een baan of een opleidingsplek? Bekijk ons uitgebreide aanbod.

Inspireren en leren

Wie in ons ziekenhuis gaat werken, komt terecht tussen 2200 gepassioneerde en professionele collega's. Zij beschrijven onze cultuur als open en betrokken. Vragen stellen wordt hier gewaardeerd en iedereen kan elkaar altijd aanspreken of om advies vragen. Mensen uit verschillende functies werken samen en inspireren elkaar. Uit onderzoek van onderzoeksbureau SKB blijkt dat onze medewerkers zeer tevreden en betrokken zijn, ook in vergelijking tot medewerkers van andere ziekenhuizen.

  • Thiemo, ICT Adviseur:"Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is een dynamische organisatie waar veel tijd en energie gestoken wordt in verbeterprocessen en zorg ICT. Het ziekenhuis is klein genoeg om iedereen te kennen. Er is veel persoonlijk contact en collega’s zijn gericht op samenwerken. Zowel werkinhoudelijk als wat betreft de sfeer zit je hier goed en is het moeilijk te evenaren."

Opleiding en onderwijs

Zo'n 100 assistenten in opleiding en 820 coassistenten en masterstudenten deden afgelopen jaar een coschap of leerstage bij ons. Alle opleidings- en bijscholingsactiviteiten van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis zijn gebundeld in ons ‘leerhuis’. Hier vind je het Kenniscentrum waar u gebruik kunt maken van de Medische Bibliotheek, oefenruimtes, leslokalen en computerwerkplekken.

We zorgen voor goede begeleiding, opleiders zijn betrokken bij uw ontwikkeling en uw mening wordt gerespecteerd. Met dit opleidingsklimaat boeken we resultaat. Onze masterdocent Gynaecologie/Verloskunde/Kindergeneeskunde won twee jaar op rij de prijs voor beste begeleider. De vakgroepen Neurologie en Kindergeneeskunde ontvingen diverse prijzen voor het beste coschap. 

  • Denise, doktersassistente polikliniek Fertiliteit:"Ik vond het altijd al een fijn ziekenhuis als ik er voor mezelf of familie kwam. Nu ik hier werk, vind ik dat nog steeds. Er is weinig hiërarchie en we zijn open en begripvol naar elkaar. Dit ziekenhuis biedt kansen: ik ben aangenomen terwijl ik nog in opleiding was. Ook krijg je hier tijd en ruimte om je verder te ontwikkelen."

Onderzoek en vernieuwing

Onze onderzoekschool beschikt onder andere over drie hoogleraren en een epidemioloog i.o. Zij ondersteunen ongeveer 50 artsen, onderzoekers, studenten, verpleegkundigen en paramedici bij het doen van onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen. Ook begeleiden zij een groeiend aantal promovendi. Tijdens onze jaarlijkse wetenschapsdag presenteren medewerkers zo’n 40 verschillende onderzoeken die in ons ziekenhuis plaatsvinden.

In totaal lopen er 150 onderzoeken in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. In 2012 publiceerden we ditzelfde aantal wetenschappelijke artikelen. Hiermee dragen we landelijk bij aan de ontwikkeling van hooggespecialiseerde medische zorg en geven we invulling aan speerpunten op het gebied van medisch onderwijs, bariatrische chirurgie, osas, psyche & soma, en hersenen & vaten. 

  • Elvia, neuro-verpleegkundige:"De behandelingen die wij doen, worden niet in alle ziekenhuizen gedaan. Dat geeft extra uitdaging en spanning in je werk. Ik vind het bijvoorbeeld leuk dat wij hier ruim 100 trombolyses per jaar doen. Door onze speciale Neuro Care Unit is de afdeling Neurologie van ons ziekenhuis zelfs één van de grootste in de regio."